Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
19,95

Van je gedachten tot je emoties, van de kleinste molecuul, tot de eenheid van je fysieke lichaam; het zijn allemaal verschillende vormen van dezelfde energie. Energie is onze belangrijkste levenskracht en de oude Yogi’s noemden dit Prana.

Alles wat je denkt, doet en bent heeft energie nodig om te kunnen functioneren, zoals:

  • Het bereiden van een maaltijd
  • Boodschappen doen
  • Het visualiseren van je droomleven
  • Het zorgen voor je gezin
  • Plannen maken en stappen nemen om je doelen te bereiken

Energie beïnvloedt dus alles. Ook dat wat we meemaken. En alles wat we meemaken beïnvloedt onze gedachten, ons handelen en de manier waarop energie zich laat zien in het fysieke lichaam. Vind je je opdrachtgever niet zo leuk, dan heeft dat bijvoorbeeld effect op de energie die je naar je werk brengt. En stress beïnvloedt bijna ieder onderdeel van je lichaam: de spanning in je spieren, je spijsvertering, je hartslag, je hormonen en nog veel meer.

Doordat energie alles met elkaar verbindt, bepaalt dit voor een groot gedeelte de manier waarop jij de wereld ziet, welke gedachten je hebt en welke keuzes je maakt op basis hiervan. Emotionele of mentale blokkades beïnvloeden zo je lichaamsfuncties, gevoelens en de richting van je leven.

Yoga en energie

Een van de belangrijkste doelen van yoga is het opwekken en controleren van de Prana. Tijdens de yogaoefeningen wordt jij je bewust waar de blokkades in je lichaam zitten en leer je die door je ademhaling vrijer te laten stromen. Ook tijdens de houdingen is het belangrijk om te leren voelen, zodat je de energie door je lichaam kan laten stromen. Dit lukt je doordat je in de soms oncomfortabele houdingen bewust moet ademen naar delen van je lichaam die op dat moment gespannen zijn. Door de beheersing van je ademhaling en je energiestroom voel je al snel dat je meer energie hebt.

In deze training zul je door middel van 4 oefeningen bewuster worden, gaat je energie weer rijkelijk stromen en meer levenslust krijgen.